Te cudne, kruche ciasteczka kojarzą mi się ze świętami. Często gościły u nas na rodzinnym stole. Nie bez znaczenia ma kształt tych słodkości- świąteczna, noworoczna wróżba na szczęśliwy nadchodzący rok!
Składniki:
40 dag mąki
1 margaryna
1 łyżka śmietany
15 dag zmielonych orzechów włoskich
10 dag cukru pudru
Cukier puder do posypki
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciastka dokładnie wymieszać i wyrobić kruche ciasto.
Rozwałkować, pociąć na paski i formować paluszki. Następnie kształtować podkówki,
włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Prześliczne te podkówki!
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
te ciasteczka są przepyszne :) dziękuję za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuń