Placki kukurydziane z serem żółtym

Kolejny pomysł na placki z kaszki kukurydzianej!
Ostatnio prezentowałam w wersji pikantnej z salsą, dziś z mocnym akcentem sera żółtego! palce lizać!



Składniki:

1 szklanka kaszki kukurydzianej,
3 jajka,
10 dag żółtego sera,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżki mąki zwykłej,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
sól do smaku,
ketchup,
olej do smażenia,
szczypta proszku do pieczenia.

Wykonanie:

Kaszkę ugotować w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Wbić jajka, dodać obie mąki, proszek do pieczenia, startą cebulę i czosnek. Na rozgrzany olej kłaść porcje ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Na jeszcze ciepłe placki kłaść po plasterku sera z dodatkiem ketchupu.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz