Składniki:
1 opakowanie mini sucharków 120 gram,
6 parówek,
zielenina.
Składniki na sos musztardowy:
3 łyżki musztardy,
2 łyżki tłuszczu,
1 łyżka mąki,
¾ szklanki rosoÅ‚u (może być z kostki),
3 łyżki śmietany,
1 żółtko jaja,
sól do smaku,
cukier do smaku,
sok z cytryny do smaku.
Wykonanie:
Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, dodać połowę musztardy i rozprowadzić rosołem. Następnie zagotować, połączyć ze śmietaną i żółtkiem, dodać resztę musztardy i przyprawić przyprawami, oraz sokiem z cytryny do smaku. Sucharki rozłożyć w naczyni żaroodpornym, posmarować przygotowanym sosem. Na sosie ułożyć pokrojone ukośnie parówki, posmarować również ozdobnie resztą sosu i zapiec w piekarniku. Podawać ciepłe jako przekąskę, przybrane zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz