Składniki:
25 dag mąki tortowej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 dag margaryny,
5 dag smalcu,
¾ szklanki cukru pudru,
2 żółtka jaja,
1 puszka maku z bakaliami,
5 białek,
¾ szklanki cukru,
tłuszcz do formy,
wiórki kokosowe do farmy.
Wykonanie:
Margarynę i smalec posiekać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i żółtka, następnie wyrobić kruche ciasto.
25 dag mąki tortowej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 dag margaryny,
5 dag smalcu,
¾ szklanki cukru pudru,
2 żółtka jaja,
1 puszka maku z bakaliami,
5 białek,
¾ szklanki cukru,
tłuszcz do formy,
wiórki kokosowe do farmy.
Wykonanie:
Margarynę i smalec posiekać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i żółtka, następnie wyrobić kruche ciasto.
Ciasto włożyć do lodówki na pół godziny, po czym rozwałkować i przenieść na wałku do przygotowanej formy.
Na ciasto wyłożyć mak i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 20 minut.
Ubić białka z cukrem pudrem na sztywno, wyłożyć na podpieczony placek
i piec jeszcze przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz