Roladki wieprzowe gyros

Moje ulubione zawijańce, dziś z mięsa wieprzowego z przyprawą gyros i dodatkami warzywnymi:)


Składniki:

60 dag schabu
6 - 8 pieczarek
½ papryki czerwonej
ser żółty wędzony
szczypiorek
przyprawa gyros
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Wykonanie:

Mięso opłukać, pokroić w plastry, posypać pieprzem i solą do smaku, po czym utłuc. Następnie posypać przyprawą do gyrosa i odstawić. Pieczarki, paprykę oczyścić, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać pokrojone pieczarki i paprykę. Dusić przez 25 minut na małym ogniu. Tak przygotowany farsz, ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Następnie nadziewać mięso, serem i przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami. Smażyć bardzo powoli  na rozgrzanej oliwie z każdej strony na rumiano.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz