Roladki wieprzowe gyros

Moje ulubione zawijańce, dziś z mięsa wieprzowego z przyprawą gyros i dodatkami warzywnymi:)


Składniki:

60 dag schabu
6 - 8 pieczarek
½ papryki czerwonej
ser żółty wędzony
szczypiorek
przyprawa gyros
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Wykonanie:

MiÄ™so opÅ‚ukać, pokroić w plastry, posypać pieprzem i solÄ… do smaku, po czym utÅ‚uc. NastÄ™pnie posypać przyprawÄ… do gyrosa i odstawić. Pieczarki, paprykÄ™ oczyÅ›cić, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwÄ™, wsypać pokrojone pieczarki i paprykÄ™. Dusić przez 25 minut na maÅ‚ym ogniu. Tak przygotowany farsz, ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. NastÄ™pnie nadziewać miÄ™so, serem i przygotowanym farszem, spiąć wykaÅ‚aczkami. Smażyć bardzo powoli  na rozgrzanej oliwie z każdej strony na rumiano.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz