Roladki schabowe faszerowane

Jestem zdecydowanym miłośnikiem roladek. Zarówno wieprzowych jak i drobiowych! Dziś z farszem z papryki, cebuli i pieczarek.



Składniki na roladki:

2 kotlety schabowe wieprzowe
½ papryki czerwonej
10 dag pieczarek
½ biaÅ‚ej cebuli
1 łyżka masła
sól i pieprz do smaku
szczypiorek
jajko
bułka tarta do panierki

Wykonanie roladek:

Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle, następnie ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorem.
Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze: