Buraczane muffinki z czekoladowym nadzieniem

Niecodzienna odsłona buraka w formie słodkich muffinek.





Składniki:

25 dag ugotowanych buraczków ćwikłowych
20 dag cukru trzcinowego
5 gram kakao
17 dag mÄ…ki
8 gram proszku do pieczenia
3 jajka
¾ szklanki oleju
1 czekolada gorzka
tłuszcz do foremek

Wykonanie:

Buraczki obrać, pokroić i zmiksować z olejem i jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i jeszcze raz zmiksować. Foremki sylikonowe posmarować tłuszczem, napełnić ¾ foremki ciastem, ułożyć pokrojoną czekoladę i uzupełnić resztą ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 30 minut. Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia.

Tradycyjna Kuchnia

Related Posts:

2 komentarze: