Pyszne jednogarnkowe, sycące danie nie tylko dla tytułowych drwali :) Uwielbiam takie kolorowe, jesienne połączenia.
Składniki:
½ kg ziemniaków
25 dag kiełbasy
½ kg kiszonej kapusty
1 biała cebula
1 jabłko
kminek do smaku
sól i pieprz do smaku
papryka słodka mielona do smaku
olej do smażenia
2 marchewki
Wykonanie:
Ziemniaki, marchewkę ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę, jabłko obrać i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki. Połączyć wszystkie składniki, po czym podsmażyć na oleju. Dodać kapustę, przyprawić do smaku i dusić około 20 minut. Naczynie posmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną potrawę, oprószyć mieloną papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni, włożyć potrawę i zapiec przez 20 minut. Podawać na ciepło z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz