Leczo z pomidorami z puszki

Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :) Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!



Składniki:

1 łyżka oleju
1 cebula
10 pieczarek
1 średnia cukinia
Garść fasolki szparagowej
1 papryka czerwona
1 marchewka
3 ziemniaki
1 laska kiełbasy
1 zÄ…bek czosnku
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Sól i pieprz do smaku
Szczypta bazylii

Wykonanie:

Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać pokrojoną kiełbasę i smażyć 2-3 minutki. Dodać pozostałe warzywa, pokrojone wg uznania. Całość zalać pomidorami z puszki, doprawić i dusić pod przykryciem około 30-40 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz