Tarta Biały Puch z malinami

Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :) 


Składniki na ciasto:

2 szklanki mąki
200 gram margaryny
2,5 łyżki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 żółtek jaja

Składniki na masę:

4 białek jaja
¾ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1,5 opakowań budyniów waniliowych
½ szklanki oleju

+ maliny (około 1 szklanka)
+ konfitura malinowa (ja użyłam Stovit)

Wykonanie ciasta:

Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Wykonanie masy:

Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy i budynie. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach.
Podpieczony spód smarujemy konfiturą,



a następnie wlewamy masę układamy owoce, a na górę trzemy ciasto z zamrażarki.



Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeni posypujemy cukrem pudrem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz