FIT leczo drobiowe z rozmarynem

Zazwyczaj do lecza dodaje się podsmażoną kiełbaskę, jednak ja tym razem zamieniłam ten składnik na nieco lżejszy. Ta wersja zdecydowanie bardziej mi odpowiada, a całość dodatkowo podkreśla aksamitny aromat rozmarynu.

leczo z kurczakiem


Składniki:

2 filety pojedyncze z kurczaka
1 puszka krojonych pomidorów
1 puszka białej fasoli
4 czerwone papryki
1 biała cebula
1 papryczka chili
sól i pieprz do smaku
papryka mielona słodka wędzona do smaku
liść laurowy
świeży rozmaryn
olej kokosowy lub odrobina masła klarowanego

Wykonanie:

Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski razem z chili. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju kokosowym lub maśle klarowanym. Dodać pokrojone filety z kurczaka, przyprawić do smaku i smażyć przez 10 minut mieszając. Wrzucić papryki, liść laurowy i posiekany rozmaryn. Po 10 minutach dodać odcedzoną fasolę i pomidory z zalewą. Poddusić jeszcze 10-15 min.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz