Te naleśniki wprost znikają z talerzy dzieci (i nie tylko :) ) Cały sekret tkwi w delikatnym serowym nadzieniu. Pozostałe składniki to tylko uzupełnienie, które możemy wedle upodobania zmieniać!
Nadzienie serowe:
30 dag twarogu1 jajko
1 łyżka budyniu waniliowego
1/2 opakowania cukru wanilinowego
1 łyżeczka cukru
ok 100 ml mleka
Wykonanie:
Do twarogu wbić jajko, dodać pozostałe składniki. Zblendować i na końcu dodawać mleko, aby uzyskać oczekiwaną konsystencję.Ciasto naleśnikowe wykonać wcześniej wg przepisu --> przepis podstawowy na ciasto naleśnikowe
Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w trójkąty, następnie podsmażyć jeszcze na małym ogniu z dwóch stron.
Ja podaję je posmarowane konfiturą jabłkową, z kawałkami bananów i posypką czekoladową- ale tu już wedle uznania :) Najważniejszy jest delikatnie serowo- budyniowy farsz !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz