Frittata warzywna z czosnkiem niedźwiedzim

Śniadanie idealne :) Piękne, kolorowe, pożywne i pyszne! Szkoda, że nie mam codziennie czasu takich jeść :) Ale w weekend chętnie kuszę się na takie wymyślne dania, nawet z samego rana !


Składniki:

5 jajek
1 biała cebula
1 czerwona papryka świeża
10 listków czosnku niedźwiedziego
1 mięsisty pomidor
1 szklanka startych ziemniaków
1 mała starta cukinia
½ puszki kukurydzy
5 dag żółtego sera
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie:

Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Następnie wrzucić posiekany czosnek, paprykę, pomidor, starte ziemniaki i cukinię. Dusić przez kilka minut, po czym dodać rozbełtane jajka wymieszane z startym żółtym serem i przyprawić do smaku. Smażyć na wolnym ogniu, podnosząc brzegi frittaty aby płynna masa spływała na dno patelni. Podawać po całkowitym ścięciu jajek.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz