/przepis konkursowy przesłany przez Justynę D./
Składniki: (na 4 porcję)
80 g kaszy jaglanej
100 g twarogu półtłustego, zmielonego
3 łyżki jogurtu naturalnego
1,5 łyżki płynnego miodu
1 małe jajko
około 100 g malin
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Następnie odcedzić na sicie.
2. Twaróg wymieszać za pomocą trzepaczki z jajkiem, jogurtem oraz miodem.
3. Do 4 kokilek nakładać po kolei: kaszę jaglaną, masę serową i maliny. W razie konieczności powtórzyć czynność, kończąc na malinach. Tak przygotowane deserki piec w 180 st.C przez około 15 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Podawać jeszcze ciepłe, np. polewając miodem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz