Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i malinami

/przepis konkursowy przesłany przez Justynę D./



Składniki: (na 4 porcję)


80 g kaszy jaglanej
100 g twarogu półtłustego, zmielonego
3 łyżki jogurtu naturalnego
1,5 łyżki płynnego miodu
1 małe jajko
około 100 g malin


Przygotowanie:


1. Kaszę jaglaną ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Następnie odcedzić na sicie.

2. Twaróg wymieszać za pomocą trzepaczki z jajkiem, jogurtem oraz miodem.

3. Do 4 kokilek nakładać po kolei: kaszę jaglaną, masę serową i maliny. W razie konieczności powtórzyć czynność, kończąc na malinach. Tak przygotowane deserki piec w 180 st.C przez około 15 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Podawać jeszcze ciepłe, np. polewając miodem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz