Jagielnik czekoladowo- kokosowy

 /przepis konkursowy nadesÅ‚any przez IdÄ™/

Opis autorki:

Sernik.... To zawsze byÅ‚o moje ulubione ciasto. Po przejÅ›ciu na dietÄ™ wegaÅ„skÄ…, odkryÅ‚am, że to ciasto da siÄ™ zastÄ…pić. StworzyÅ‚am zdrowszÄ…, bezglutenowÄ… i niezwykle pysznÄ… wersjÄ™- JAGIELNIK, który podbiÅ‚ serce caÅ‚ej mojej rodziny 



Składniki:

200 g kaszy jaglanej
1 l mleka kokosowego
50 g ksylitolu
2 łyżeczki agaru
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
50 g wiórków kokosowych
 

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy w mleku kokosowym. Studzimy. Blendujemy masę na gładko z ksylitolem i agarem.Dzielimy na 2 części. Do pierwszej dodajemy roztopioną czekoladę, do drugiej- wiórki kokosowe. Masę czekoladową wlewamy do tortownicy o średnicy 20 cm. Nakładamy masę kokosową. Posypujemy gorzkim kakao. Schładzamy minimum 12 h w lodówce. Serwujemy ze świeżymi owocami! :) Pytamy domowników, z czego składa się ciasto.... Kto udzieli poprawnej odpowiedzi, dostanie 2 kawałek!
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz