Jesienne kolory królują zdecydowanie w mojej kuchni. Dziś pyszna propozycja na racuchy dyniowe.
Składniki:
MÄ…ka 40 dagMleko kwaÅ›ne ½ litra
Sól ½ Å‚yżeczki
Soda oczyszczona 0,5 dag
Jajka 3 szt.
Dynia 40 dag
Tłuszcz do smażenia
Cukier puder wymieszany z cynamonem do smaku
Wykonanie:
Mleko rozmącić dokładnie z jajkami, wsypać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wyrobić mikserem, dodać startą na dużych oczkach dynię i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką kształtne racuchy na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane mieszanką cukru i cynamonu lub konfiturą domowej roboty.polecam:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz