Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych

Wyborny i chrupiący kotlet na obiad.

Składniki:

Kotlet schabowy 4 szt.
Sól i pieprz do smaku
Jajka 2 szt.
Mleko 1/3 szklanki
Płatki kukurydziane ½ szklanki
Bułka tarta ½ szklanki
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Olej do smażenia

Wykonanie:

Kotlety dokładnie oczyścić z błonek, posypać przyprawą, pieprzem i razie potrzeby solą do smaku. Rozbić tłuczkiem dosyć cienko i na chwilę odłożyć w chłodne miejsce. Płatki lekko rozgnieść,  wymieszać z bułką tartą. Gotowe kotlety maczać w jajkach rozbełtanych z mlekiem i panierować. Smażyć na rozgrzanym oleju powoli z obu stron. Kotlety są chrupiące i smaczne. SMACZNEGO!

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz