Galaretka ze skrzydełek drobiowych

Bardzo przyjemna przekąska na zakrapianą imprezę, a pragnę zauważyć że tania w wykonaniu i smaczna.

Składniki:

skrzydełka drobiowe 1 kg
woda 1 litr
15 dag włoszczyzny
2-3 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
2 dag żelatyny spożywczej

Wykonanie:

Skrzydełka ugotować razem z włoszczyzną i przyprawami do smaku. Następnie odcedzić, zebrać tłuszcz, doprawić w razie potrzeby i wymieszać z żelatyną. Skrzydełka obrać od kości, pokroić  tylko z marchewką, a resztę włoszczyzny wykorzystać np. do zupy. Obrane mięso i marchewkę ułożyć w salaterkach, zalać rosołem, wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz