Mini roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi

Mini roladki z kurczaka robię bardzo często wg przepisu, który Wam dziś prezentuję. Zmieniam jedynie farsz w środku. Dziś z pysznym szpinakiem i suszonymi pomidorami.


Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram)
150-200 gram szpinaku
mały słoiczek suszonych pomidorów

Przyprawy do kurczaka:

czosnek niedźwiedzi
sól, pieprz, słodka papryka

Przyprawy do szpinaku:

sól
pieprz
1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Kurczaka oczyścić, pociąć w mniejsze filety, ewentualnie grubsze kawałki lekko rozbić. Doprawić z obu stron.
W międzyczasie przygotować szpinak: podgotować około 5 minut ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzą do smaku.
Nakładać szpinak na cały filet, po środku ułożyć pomidory, zwinąć.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 220-230 stopni  przez 30 minut.



Tradycyjna Kuchnia