Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Placki ziemniaczane uwielbiam! Okazuje się, że nie tylko w wersji podstawowej smakują wyśmienicie. Pokombinowałam i powstały z kapustą kiszoną- są naprawdę pyszne!




Składniki:

½ kg ziemniaków
½ kg kiszonej kapusty
1 jajko
4 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
sól i pieprz do smaku
10 dag wędzonego łososia
15 dag gęstej śmietany
olej do smażenia

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, zetrzeć i połączyć z odciśniętą kapustą. Wbić jajko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z otrzymanej masy smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną, łososiem lub inną rybą.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. ciekawy pomysł w sumie pierwszy raz widzę takie połączenie ale podoba mi sie

    OdpowiedzUsuń
  2. coś innego,fajny pomysł

    OdpowiedzUsuń