Dżem truskawkowo- bananowy

Zbliża się sezon truskawkowy, co powiecie na połączenie truskawki z bananem?
Dla mnie pycha!



Składniki:

1,2 kg truskawek
1 kg bananów
½ kg cukru
2 opakowania dżemixu po 30 gram

Wykonanie:

Truskawki opłukać, usunąć szypułki i przełożyć do rondelka. Banany obrać, pokroić w plastry, połączyć z truskawkami, posypać cukrem i dżemixem. Wymieszać, zagotować na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Witam serdecznie! Prowadzisz bardzo ciekawy blog. Znalazłam tutaj dużo wartościowych treści. Uważam, że powinnaś zgłosić swój blog do promowania na stronie egee.pl. To fajna strona, która profesjonalnie pomoże Ci wypromować Twój blog oraz zwiększy wyświetlenia na nim. Zapewniam Cię, że znajdziesz tam coś dla siebie! Na stronie jest wiele blogów o zbliżonej tematyce. Polecam! Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do owocnej współpracy!

    OdpowiedzUsuń