Babki ziemniaczane z mięsem

Placki ziemniaczane z mięsnym wkładem, bez smażenia :)


Składniki:

16 ziemniaków
35 dag mięsa wieprzowego
2 łyżki mąki
2 cebule
5 dag tłuszczu
sól do smaku
pieprz do smaku
1 kostka warzywna
olej do foremek

Wykonanie:

Mięso opłukać, i ugotować do miękkości z dodatkiem kostki warzywnej. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać mąkę, przyprawy do smaku, przysmażoną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć do połowy wcześniej przygotowanych foremek (najlepiej aluminiowych). Do każdej foremki włożyć po kawałku mięsa i przykryć resztą masy ziemniaczanej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec na złoty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz