Duszona dynia z orzechami i żurawiną

Smaczna i szybka potrawka dyniowa.



Składniki:

70 dag dyni
1 cebula
¾ szklanki orzechów włoskich
2 łyżki masła
¾ szklanki suszonej żurawiny
4 goździki
sól do smaku
świeża mięta

Wykonanie:

Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i rozgotować. Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle, wrzucić żurawinę i posiekane orzechy. Następnie lekko posolić, podlać odrobiną wody i poddusić. Dynię odsączyć z wody, połączyć z owocami i cebulą oraz zgniecionymi goździkami. Jeszcze raz poddusić przez kilka minut i przed podaniem posypać posiekaną miętą.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz