Ziemniaki do obiadu po indyjsku

Ziemniaki jako dodatek do obiadu nie muszą być nudne. U mnie dziś w wersji orientalnej.




Składniki:


1 ½ kg ziemniaków,
5 ząbków czosnku,
4 łyżeczki cynamonu,
5 łyżek kminku,
1 łyżeczka chili,
natka pietruszki,
sól do smaku,
mielony imbir do smaku,
4 łyżki oleju,
5 dag masła.


Wykonanie:


Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w kostkę i ugotować w łupinach (lecz nie rozgotować). Rozgrzać olej z masłem, dodać posiekany czosnek z imbirem, włożyć ziemniaki i smażyć cały czas mieszając. Następnie dodać resztę przypraw , smażyć jeszcze 10 minut i pod koniec smażenia wsypać posiekaną natkę pietruszki i posolić w razie potrzeby.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz: