Kapuśniak z buraczkami

Połączenie dwóch pysznych polskich warzyw sezonowych- buraka i kapusty! Wszystko w jednym garnku :) pycha!



Składniki:

2 marchewki,
½ selera,
1 cebula,
20 dag buraczków ćwikłowych,
½ główki kapusty,
2 łyżki smalcu,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
ziele angielskie,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
szczypior,
1 ½ litra wody.
ziemniaki

Wykonanie:

Z marchewki, selera, cebuli ugotować wywar z przyprawami i solą do smaku. Kapustę poszatkować, przysmażyć na smalcu, dodać do odcedzonego wywaru razem ze startymi buraczkami, następnie ugotować do miękkości, zaciągnąć koncentratem pomidorowym, posypać szczypiorem i podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami (najlepiej ziemniaki przysmażyć)

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz