Ciasteczka cebulowe- cebulaki

Pyszna słona przekąska, dla miłośników cebulowych przysmaków. Mniam!



Składniki:

60 dag mÄ…ki,
25 dag margaryny ,
2 białe cebule,
2 żółtka jaja,
1 łyżka maku,
1 łyżeczka octu,
sól do smaku,
szczypta sody oczyszczonej,
papier do pieczenia.

Wykonanie:

Mąkę wsypać do miski, dodać posiekaną margarynę, żółtka, mak, ocet, sodę oczyszczoną, sól do smaku i zarobić ciasto. Następnie dodać posiekaną drobno cebulę i dokładnie jeszcze raz wyrobić ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i literatką wycinać krążki.



Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,



nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, piec 20 minut.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Åšwietnie wyglÄ…dajÄ…, ciekawa jestem ich smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. WyglÄ…dajÄ… pysznie :)
    na pewno wypróbuję przepis

    OdpowiedzUsuń