Chleb serowy z jabłkami i orzechami

Pyszny chlebek z dodatkiem sera, jabłek i orzechów. 



Składniki:

2 szklanki startego sera cheddar
1 ½ szklanki startych jabłek
1 szklanka orzechów włoskich
2 ½ szklanki mąki
½ szklanki cukru
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki cynamonu
¼ szklanki oleju
2 jajka
¼ szklanki mleka
papier do pieczenia

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia . Dodać cynamon, jajka, wlać mleko i olej - wymieszać bardzo dokładnie.


Następnie dodać starte jabłka, ser, orzechy i jeszcze raz dokładnie wymieszać składniki. 


Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni około godziny.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze: