Zupa rybna z kaszą jaglaną

Coś w sam raz na piątkowy obiad. Pyszna zupa krem z filetów rybnych, podana z kaszą jaglaną i śmietaną.




Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki bulionu
1 cebula
2 filety rybne (ja użyłam dorsza)
1 marchewka
sól, pieprz
liść laurowy
1 łyżka masła klarowanego
majeranek
koperek

Wykonanie:

Kaszę zalać 2 szklankami bulionu i gotować przez 5 minut z liściem laurowym. Następnie pokroić cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć i smażyć na maśle przez 10 minut na bardzo wolnym ogniu (stale mieszając). Włożyć filety rybne i poddusić przez następne 5 minut. Rybę z warzywami przełożyć do zupy, doprawić i gotować powoli przez 15-20 minut, następnie zmiksować. Posypać koperkiem i podawać ze śmietaną.

Tradycyjna Kuchnia