Koktajlowe szaszłyki z mięsnymi kuleczkami

Kotleciki mielone w wersji pieczonej w formie szaszłyków, przekładane pomidorkami koktajlowymi.



Składniki:

40 dag mięsa mielonego
30 dag pomidorków koktajlowych
1 cebula
1 jajo
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mleka
2 ząbki czosnku
chilli
mielona papryka

Wykonanie:


Bułkę tartą zalać mlekiem i 2 łyżkami oleju. Cebulę obrać, pokroić i wszystko razem włożyć do mielonego mięsa. Masę doprawić zmiażdżonym czosnkiem, odrobiną chilli, mieloną papryką , solą oraz pieprzem. Wyrobić dokładnie i formować kuleczki wielkości pomidorków koktajlowych. Następnie nabijać na szpadki na przemian z pomidorkami. Piec szaszłyki przez 20 minut w temperaturze 180 stopni w międzyczasie smarujemy olejem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz