Filet z kurczaka w musztardowej skorupie

Musztarda zwana "zimnym sosem" jest moim ulubionym dodatkiem do miÄ™s. DziÄ™ki niej miÄ™so staje siÄ™ bardziej kruche (ale nie suche). 




Składniki:

1 kg filetów z kurczaka
1 słoiczek musztardy francuskiej
1 jajo
½ szklanki buÅ‚ki tartej
½ szklanki bulionu
olej
sól, pieprz

Wykonanie:

Filety natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny i podlać bulionem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut polewając co jakiś czas wytworzonym sosem. Musztardę, jajo, bułkę tartą dokładnie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Mięso wyjąć, przestudzić posmarować pastą musztardową, skropić olejem i zapiec jeszcze 15 minut w takiej samej temperaturze (aż powstanie rumiana skórka).

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz