Zupa z cukinii z serkiem topionym

Cukinia w kuchni ma szerokie zastosowanie :) Niemal wszystko można wykonać z jej udziałem. Zupa to jedna z moich ulubionych potraw. Dodatek serka topionego sprawa, że jest jeszcze bardziej delikatna. Pycha!



Składniki:

50 dag cukinii
4 łyżki masła
½ szklanki białego wina (wytrawnego)
4 szklanki wywaru warzywnego
10 dag serka topionego
Sól, pieprz
½ łyżeczki mielonej papryki

Wykonanie:

Cukinię umyć, pokroić w cienki talarki i zeszklić na gorącym maśle. Doprawić do smaku, wlać wino i wywar warzywny. Następnie podgotować na wolnym ogniu, zupę podawać z grzankami.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Nigdy takiej zupy nie jadłam. Wygląda smakowicie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń