Pieczone ziemniaki z pastą pietruszkową

Pyszna przystawka z ziemniaków z pastą pietruszkową.














Składniki:

½ kg ziemniaków
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanej melisy
2 łyżki porwanej bazylii
1 mała cytryna
2 łyżki śmietany
Sól
Pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować) i podpiec w piekarniku. Wymieszać dokładnie zioła, dodać utartą skórkę z cytryny, śmietanę i doprawić do smaku. Nakładać na ciepłe ziemniaki i podawać z ziemną maślanką.

Tradycyjna Kuchnia

3 komentarze:

  1. Ile ziół, musi pachnieć fantastycznie,
    www.magicznakuchnia.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowite ziemniaczki :) coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przystawka całkiem fajna, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń