Kotlety jajeczne

Bardzo prosty i szybki przepis na kotlety z jajek- czyli co zrobić z czerstwą bułką? :)



Składniki:

6 jajek
1 łyżka masła
1 mała cebula
2 czerstwe bułki
½ szklanki mleka
½ Å‚yżeczki curry
Sól
Pieprz
Bułka do panierki

Wykonanie:

 Ugotować na twardo 5 jaj, obrać i drobno pokroić. BuÅ‚kÄ™ namoczyć w mleku i odcisnąć. CebulÄ™ obrać, drobno posiekać i usmażyć na maÅ›le na zÅ‚oty kolor. Jaja, odciÅ›niÄ™tÄ… buÅ‚kÄ™, surowe jajko, usmażonÄ… cebulÄ™ i przyprawy dokÅ‚adnie wymieszać. Formować kotleciki (jeżeli masa za rzadka dosypać buÅ‚ki tartej). Obtaczać w buÅ‚ce tartej, smażyć na oleju i bardzo delikatnie wyjmować z patelni gdyż Å‚atwo siÄ™ kruszÄ…. Najlepiej smakujÄ… z sosem koperkowym lub pomidorowym.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz: