Sajgonki serowe

Pyszne, dietetyczne danie, na słodko i na słono! Coraz częściej przyrządzam potrawy z użyciem papieru ryżowego- dostępny jest wbrew pozorom w większości sklepów spożywczych. Polecam


Składniki:

papier ryżowy
2 łyżki żelatyny
½ kg sera biaÅ‚ego chudego
2 rzodkiewki
2 ogórki
szczypiorek
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
cukier wanilinowy
aromat cytrynowy


Wykonanie:


Papier ryżowy parzymy ok. 3 minut w wodzie i rozkładamy każdy z osobna.

Farsz: Ser biały dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę, ogórki, szczypiorek i 2 łyżki jogurtu. Dosalamy. Dodajemy łyżkę żelatyny. Do drugiej połowy sera dodajemy składniki na słodko: cukier wanilinowy, aromat i 2 łyżki jogurtu. Dodajemy łyżkę żelatyny.
Nakładamy farsz na papier ryżowy i zwijamy (jak krokiety).

Potrawa jest już gotowa. Nie wymaga gotowania!

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz